Технічна документація із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки

Відповідно до чинного законодавства, земельна ділянка як об’єкт нерухомості – це частина поверхні землі довільної форми, яка має точні межі. Як не дивно, саме межі земельної ділянки найчастіше залишаються невідомими для власника, особливо якщо вона користується наділом, отриманим у спадок у другому і далі поколінні. Відповідно, незнання такого важливого моменту може стати предметом суперечки між сусідами або приносити суттєві незручності під час здійснення різних торгових операцій із землею, яка перебуває у власності. Усунути подібну проблему можна, замовивши так зване винесення в натуру кордонів наявної ділянки (правильний термін – встановлення меж земельної ділянки). Це – одна з форм геодезичних робіт, що полягають у фізичному визначенні меж земельної ділянки за кадастровим номером (згідно з координатами, зафіксованими для вашої ділянки в держкадастрі нерухомості). Результатом такої послуги є три або більше межових знаків, з’єднання яких демонструє точне просторове розташування даного наділу. Звісно, ​​роботи з межування землі можуть здійснювати лише спеціалізовані підприємства, які мають ліцензією на геодезичні форми діяльності. Коли потрібне встановлення меж земельних ділянок
Нерідко кілька поколінь можуть спокійно жити у своїй землі, не цікавлячись його точними межами. Разом з тим, у ряді випадків дізнатися про межі земельної ділянки стає не тільки вкрай бажано, а – необхідно.
Будь-які суперечки з власниками сусідніх ділянок щодо претензій сторін на частину площі сусіда.
Купівля чи взяття у найм землі. Фізично визначені межі одягу найнаочніше продемонструють його реальну форму, місце розташування та площу.
Уточнити межі земельної ділянки буде аж ніяк не зайвим, якщо ви зібралися побудувати на його краю якусь капітальну будову або обнести по периметру парканом: маючи в розпорядженні офіційні межові знаки-орієнтири, ви виключаєте мимовільне захоплення сусідської території.
Якщо межові знаки були зруйновані, втрачені або незаконно переміщені. У цьому випадку межування – єдиний спосіб обґрунтувати та відстояти свої права на всю площу свого наділу.
Якщо межування замовив ваш сусід і правильність результатів таких робіт викликає у вас сумніви.
Документи необхідні для встановлення меж земельної ділянки
Нотаріально засвідчений документ, що засвідчує право власності на земельну ділянку.
Витяг з рішення, на підставі якого було надано земельну ділянку.
Копія свідоцтва про право власності на будинок, якщо земельна ділянка забудована.
Копія технічного паспорта додому (всі сторінки), якщо земельну ділянку забудовано.
Довідка із сільської (селищної, міської) ради про відсутність забудови, якщо земельна ділянка не забудована. (На ділянки для ведення садівництва – довідка від голови садового товариства).
При оформленні спадщини – запит нотаріуса, копія свідоцтва про смерть попереднього власника, копія паспорта та коду померлого.
Копія паспорта та ідентифікаційного номера (копії правовстановлюючих документів для юридичної особи).

Залишити відгук