Проектування внутрішнього та зовнішнього електропостачання промислових та побутових об’єктів.

Мережа, що успішно функціонує, базується на проекті електропостачання. Йдеться про безпечну та ефективну схему електропроводки, спроектовану до початку косметичного ремонту. Грамотний електропроект дозволить зберегти кошти, домогтися надійного та якісного монтажу проводки на території об’єкту, що будується. Схема всієї електромережі відображається у проекті електропостачання. Документ базується на плануванні об’єкта, включає трансформаторні підстанції, кабельні лінії та навіть розетки.
Електро забезпечення об’єкта можна проектувати як системи електропередачі загалом, так окремих пунктів доступу до енергії. Розробка проекту електропостачання – це прерогатива кваліфікованих спеціалістів, такі речі не можна довіряти дилетантам. Від якості проектування залежить витрати на електромонтажні роботи. Не можна забувати і про комфортну експлуатацію ліній у довгостроковій перспективі. Як проектувати електрику в приватних будинках та квартирах
Схема розробляється на початковій стадії капітального ремонту, після чого продумуються дизайнерські рішення та план розміщення меблів у приміщенні. Такий підхід дасть господареві можливість уникнути приховування розеток елементами інтер’єру. Проектування електропостачання дозволить грамотно розрахувати навантаження з урахуванням задіяних потужностей:
систем кондиціювання;
побутової техніки;
допоміжних електроприладів;
комплексів «Розумний дім».
Електропроекти офісів та торгових приміщень
Головний параметр — кількість електроприладів, необхідних успішного функціонування торгової точки. Магазин потребує хорошого освітлення, а офісному просторі домінує оргтехніка. Зважайте на ці нюанси при розподілі навантаження на систему. Правильно вибирайте локації для точок живлення.
Проектування промислового електропостачання
Для промислових підприємств розробляти електропроекти набагато складніше, ніж для офісів чи квартир. Завод споживає електрику у величезних обсягах, причому робиться це постійно. На перше місце виходить параметр потужності струму – якщо він виявиться недостатнім, ви не зможете забезпечити безперебійне функціонування всього обладнання. Підвищені навантаження, що перевищують розрахункові потужності, здатні вивести з ладу проводку. Окремим пунктом іде проектування аварійної подачі електроенергії. Блискавкозахист та заземлення
Приєднання фази та нуля – стандарт для нормальної роботи електричних комунікацій. Ось тільки самовільне підключення може становити небезпеку для ваших сусідів. Щоб уникнути аварійних ситуацій, необхідне встановлення системи заземлення та блискавкозахисту. Такі пристрої діляться на п’ять категорій:
TT;
TN-C;
TN-S;
TN-C-S.

Залишити відгук